(ال کارنتین)L-Carnitine

ال- کارنتین چیست؟

ال-کارنتین در بدن از اسید آمینه های لیزین و متیومین درست می شود.این ماده سوخت چربی را در بدن از طریق انتقال آن به میتوکندری افزایش می دهد تا بسوزد و تبدیل به انرژی شود. این ماده در شکلهای مختلف موجود می باشد مانند پروپنیل ال- کارنتین و استیل ال-کارنتین موجود است. پروپنیل ال- کارنتین با افزایش متابولیسم از ایسکمی در قلب می تواند جلوگیری کند و استیل کارنتین را برای جلوگیری از بیماری آلزایمر پیشنهاد میشود .ال- کارنتین همچنین از طریق افزایش کلسترول خوبHDL و کاهش تری گلیسرید به سلامت قلب کمک می کند.

ال-کارنتین به طور طبیعی در آووکادو ، شیر مادر، فراوردهای لبنی، گوشت قرمز ، فراوردهای سویای تخمیر شده وجود دارد. کمبود این ماده در بدن می تواند موجب گرفتگی و خستگی عضلات و یا کاهش قند خون شود.

عملکرد این ماده در بدن:

  • ارتقاء رشد و تکامل
  • درمان بعضی از انواع بیماریهای قلبی
  • گفته شده این ماده  از به وجود آمدن بیماریهای عضلانی جلوگیری می کند.
  • کمک به ساخت عضلات
  • احتمالا جلوگیری از بیماری کبدی
  • احتمالا جلوگیری از بروز دیابت
  • احتمالا جلوگیری از بیماریهای کلیوی
  • به عنوان یک عامل کمک کننده در رژیم های لاغری می تواند احساس گرسنگی و ضعف را کاهش دهد.

 

روش مصرف:

به همراه یک لیوان آب مصرف شود. جویده یا شکسته نشود. می توانید ال-کارنتین را به همراه غذا مصرف کنید یا 1-1/5 بعد از غذا .

در دوران بارداری و شیردهی با تجویز پزشک مصرف کنید در غیر این صورت از مصرف آن خودداری کنید.

اگر به پروتئین شیر یا تخم مرغ آلرژی دارید از مصرف آن خودداری کنید.